Kilopták a kardot Hunyadi János kezéből Zimonyban

külföld
2019 július 31., 09:57
comments 158
Aleksandar Vučić szerb és Áder János magyar elnök Hunyadi szobránál. Itt még a helyén, Hunyadi kezében volt a kard.
photo_camera Aleksandar Vučić szerb és Áder János magyar elnök Hunyadi szobránál. Itt még a helyén, Hunyadi kezében volt a kard. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Tíz napja avatta fel Aleksandar Vučić szerb elnök társaságában Áder János Hunyadi János, Nándorfehárvár (Beograd) hős védőjének szobrát az egykori várral szemközti Zimonyban (Zemun). Szerdára virradó éjszaka ennek a szobornak a kezéből kilopták a kardot.

A szerb rendőrség gyorsan kézre kerítette a tolvajokat, az illetékesek ígéretei szerint azt hamarosan visszarakhatják Hunyadi kezébe.

A Szabad Magyar Szó Vajdasági magyar lap nem hivatalos értesülései szerint a kardot három fiú és egy lány lopta el, ők autóval távoztak a helyszínről. A rendőrség hamar megtalálta a járművüket, majd egyiküknél az ellopott kardot is. Két személyt 48 órás vizsgálati fogságba helyeztek, a lányt a kihallgatás után elengedték, a harmadik fiút körözik, írja a lap a Tanjug szerb állami hírügynökség jelentése alapján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.