A kormány 1 milliárdot ad Orbán gyülekezetének református óvodára

vallás
2019 augusztus 1., 19:51
comments 256

A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány támogatja a Svábhegyi Református Egyházközségnek a svábhegyi református óvoda és a kapcsolódó kiszolgáló létesítmények megvalósítására irányuló szándékát, ezért Orbán Viktor miniszterelnök felszólította Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy 2020-ban gondoskodjon 944 335 000 forint támogatásról.

photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök a felújított pesterzsébeti Klapka téri református templom felavatása alkalmából tartott istentiszteleten 2019. április 7-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Svábhegyi Református Egyházközség elvileg Orbán gyülekezete, a kormány 2017-ben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a templombővítését, az ahhoz szükséges telkeket az állam több száz millió forintért vette meg, tavaly pedig 27 millió forintos állami támogatást kapott, hogy a parókiáját befejezhesse.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt