A kormány 1 milliárdot ad Orbán gyülekezetének református óvodára

vallás
2019 augusztus 01., 19:51

A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány támogatja a Svábhegyi Református Egyházközségnek a svábhegyi református óvoda és a kapcsolódó kiszolgáló létesítmények megvalósítására irányuló szándékát, ezért Orbán Viktor miniszterelnök felszólította Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy 2020-ban gondoskodjon 944 335 000 forint támogatásról.

Orbán Viktor miniszterelnök a felújított pesterzsébeti Klapka téri református templom felavatása alkalmából tartott istentiszteleten 2019. április 7-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök a felújított pesterzsébeti Klapka téri református templom felavatása alkalmából tartott istentiszteleten 2019. április 7-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Svábhegyi Református Egyházközség elvileg Orbán gyülekezete, a kormány 2017-ben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a templombővítését, az ahhoz szükséges telkeket az állam több száz millió forintért vette meg, tavaly pedig 27 millió forintos állami támogatást kapott, hogy a parókiáját befejezhesse.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.