A kormány 1 milliárdot ad Orbán gyülekezetének református óvodára

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány támogatja a Svábhegyi Református Egyházközségnek a svábhegyi református óvoda és a kapcsolódó kiszolgáló létesítmények megvalósítására irányuló szándékát, ezért Orbán Viktor miniszterelnök felszólította Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy 2020-ban gondoskodjon 944 335 000 forint támogatásról.

Orbán Viktor miniszterelnök a felújított pesterzsébeti Klapka téri református templom felavatása alkalmából tartott istentiszteleten 2019. április 7-én.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Svábhegyi Református Egyházközség elvileg Orbán gyülekezete, a kormány 2017-ben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a templombővítését, az ahhoz szükséges telkeket az állam több száz millió forintért vette meg, tavaly pedig 27 millió forintos állami támogatást kapott, hogy a parókiáját befejezhesse.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.