Nem hogy hajléktalanotthont, de lehet, hogy munkásszállót sem épít a kormány Újpesten

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Áprilisban jelent meg egy kormányhatározat, amiben Orbán elrendelte, hogy Újpesten, az Árpád út 124–126. alatti ingatlanon munkásszállás kerüljön kialakításra.

Az Árpád Úti Kórház épületeFotó: Google Maps

Tavaly novemberben eljutott egy olyan minisztériumi előterjesztés a HVG-hez, ami szerint a korábbi Árpád Úti Kórház területén lévő épületben egy 150 fő ellátásra alkalmas hajléktalanotthon jöhetne létre. Azok kerültek volna ide, akik koruk, egészségi vagy mentális állapotuk miatt nem képesek az önellátásra, illetve tartós ápolásra szorulnak.

A kormányhatározat szerint viszont nem hajléktalanotthon, hanem munkásszálló épült volna. De most a Magyar Közlönyben megjelent, hogy Wintermantel Zsolt fideszes polgármester észrevételeire való tekintettel további egyeztetések szükségesek, ezért Orbán Pintér Sándor belügyminisztert arra kéri hogy egyeztessen a polgármesterrel.

Országosan csak 446 férőhely van a legsúlyosabb állapotban lévő emberek ellátására.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.