Nem hogy hajléktalanotthont, de lehet, hogy munkásszállót sem épít a kormány Újpesten

Budapest
2019 augusztus 01., 15:41
comments 73

Áprilisban jelent meg egy kormányhatározat, amiben Orbán elrendelte, hogy Újpesten, az Árpád út 124–126. alatti ingatlanon munkásszállás kerüljön kialakításra.

Az Árpád Úti Kórház épülete
photo_camera Az Árpád Úti Kórház épülete Fotó: Google Maps

Tavaly novemberben eljutott egy olyan minisztériumi előterjesztés a HVG-hez, ami szerint a korábbi Árpád Úti Kórház területén lévő épületben egy 150 fő ellátásra alkalmas hajléktalanotthon jöhetne létre. Azok kerültek volna ide, akik koruk, egészségi vagy mentális állapotuk miatt nem képesek az önellátásra, illetve tartós ápolásra szorulnak.

A kormányhatározat szerint viszont nem hajléktalanotthon, hanem munkásszálló épült volna. De most a Magyar Közlönyben megjelent, hogy Wintermantel Zsolt fideszes polgármester észrevételeire való tekintettel további egyeztetések szükségesek, ezért Orbán Pintér Sándor belügyminisztert arra kéri hogy egyeztessen a polgármesterrel.

Országosan csak 446 férőhely van a legsúlyosabb állapotban lévő emberek ellátására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.