A hungarista vezér amiatt panaszkodik, hogy ha ugyanazt mondja, amit 10 vagy 20 éve mindig, ma rásütik, hogy fideszes

A Mandiner interjút készített Domokos Endre Jánossal, a két éve önmagát feloszlató újnyilas mozgalom, a Pax Hungarica volt vezetőjével. Domokos így indokolja a szervezet feloszlatását:

„Nem igazán maradt számunkra tér. Ha ugyanazt mondjuk, amit mindig is mondtunk, tíz vagy húsz évvel ezelőtt, arra ma mindenhol azt sütik rá, hogy fideszes vagy. És nekem az kicsit ciki, ha ugyanazt mondom, mint az Orbán. Ha a kormány az üzeneteink nagy részét beemeli a saját kommunikációjába, akkor azzal mi valahogy feleslegessé válunk.”

Domokos – aki többek között beszél Szálasiról, a holokausztról és Jézusról – azt mondta, a hungarizmusnak a „2019-es Magyarország számára is van üzenete”, csak „a 2019-es Magyarország nem igazán kíváncsi erre az üzenetre, mert elég neki az, amit a Fidesztől kap, tehát a »light« verzió”.

Domokos Endre János, a Pax Hungarica egykori vezéreFotó: Youtube

Szerinte „a hungarizmust tekinthetjük úgy, hogy hibernálva van”, mert:

„Addig itt egy hungarista jellegű mozgalomnak nincs mozgástere, nincs keresnivalója, amíg az Orbán egy olyan látványos hibát, olyan égbekiáltó árulást el nem követ a nemzet ellen, amely mindenki számára nyilvánvaló. A szélsőjobb megnyilatkozásainak döntő többsége ezért most arról szól, hogy mi nem vagyunk a Fidesz. Ami nagyon nehéz, mert mindketten nagyjából ugyanazokat a témaköröket dolgozzák fel.”