A hungarista vezér amiatt panaszkodik, hogy ha ugyanazt mondja, amit 10 vagy 20 éve mindig, ma rásütik, hogy fideszes

POLITIKA
2019 augusztus 02., 13:24
comments 383

A Mandiner interjút készített Domokos Endre Jánossal, a két éve önmagát feloszlató újnyilas mozgalom, a Pax Hungarica volt vezetőjével. Domokos így indokolja a szervezet feloszlatását:

„Nem igazán maradt számunkra tér. Ha ugyanazt mondjuk, amit mindig is mondtunk, tíz vagy húsz évvel ezelőtt, arra ma mindenhol azt sütik rá, hogy fideszes vagy. És nekem az kicsit ciki, ha ugyanazt mondom, mint az Orbán. Ha a kormány az üzeneteink nagy részét beemeli a saját kommunikációjába, akkor azzal mi valahogy feleslegessé válunk.”

Domokos – aki többek között beszél Szálasiról, a holokausztról és Jézusról – azt mondta, a hungarizmusnak a „2019-es Magyarország számára is van üzenete”, csak „a 2019-es Magyarország nem igazán kíváncsi erre az üzenetre, mert elég neki az, amit a Fidesztől kap, tehát a »light« verzió”.

Domokos Endre János, a Pax Hungarica egykori vezére
photo_camera Domokos Endre János, a Pax Hungarica egykori vezére Fotó: Youtube

Szerinte „a hungarizmust tekinthetjük úgy, hogy hibernálva van”, mert:

„Addig itt egy hungarista jellegű mozgalomnak nincs mozgástere, nincs keresnivalója, amíg az Orbán egy olyan látványos hibát, olyan égbekiáltó árulást el nem követ a nemzet ellen, amely mindenki számára nyilvánvaló. A szélsőjobb megnyilatkozásainak döntő többsége ezért most arról szól, hogy mi nem vagyunk a Fidesz. Ami nagyon nehéz, mert mindketten nagyjából ugyanazokat a témaköröket dolgozzák fel.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.