Az Agrárminisztérium miniszteri biztosa öt darab kuvasz kiképzését jelentette be

ÁLLAT
2019 augusztus 02., 10:01

Újabb öt kuvasz kiképzését finanszírozza az Országos Polgárőr Szövetség tavaly indult kutyás szolgálata számára az Agrárminisztérium, közölte a tárca  kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa pénteken sajtótájékoztatón, Dunakeszin.

V. Németh Zsolt
photo_camera V. Németh Zsolt Fotó: Varga György/MTI/MTVA

V. Németh Zsolt elmondta, a magyar kutyafajták, kiemelten a kuvasz népszerűsítésére létrejött mintaprogram folytatásaként támogatják az újabb öt kuvasz kiképzését, egyrészt a genetikai erőforrások megőrzése miatt, másrészt pedig a hungarikumokhoz kapcsolódóan. 

Remélhetőleg nemsokára a hét törpe neve mellett a magyar kutyafajokat is kívülről fogják tudni az iskolások” - fűzte hozzá V. Németh Zsolt. 

Nemrég bemutattunk egy programot, ami pedig a nagyragadozókkal szembeni védekezéshez biztosít kuvaszokat az állattartóknak: 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.