Elképesztő kokainfogás Németországban: többet ért az egyetlen szállítmány koksz, mint Mészáros Lőrinc teljes becsült vagyona

bűnügy
2019 augusztus 02., 19:04
comments 217

Szinte felfoghatatlan mennyiségű és értékű kokainszállítmányt foglalt le a német rendőrség Hamburgban, egy Uruguayból teherhajón érkezett konténerben, amiben elvileg szójababot szállítottak. De helyette 221 darab fekete és kék sporttáskát találtak benne, amikben összesen 4,5 tonna kokain volt jól lepréselt téglák formájában. 

photo_camera Fotó: -/AFP

A szállítmány piaci értéke a német rendőrség szerint egymilliárd euró, vagyis 327-328 milliárd forint. Ezt úgy számolták ki, hogy mivel nagy tisztaságú anyagról volt szó, a szokásos utcai minőséghez háromszorosára higították volna, és ennek vették a piaci árát. A drogot már meg is semmisítették.

photo_camera Fotó: -/AFP

Összehasonlításképpen: a Forbes szerint Mészáros Lőrinc vagyona 1 milliárd dollárra becsülhető, ami 0,9 milliárd, vagyis 900 millió eurót tesz ki. A makrogazdaság és a kábítószerek iránt is érdeklődők kedvéért: a költségvetés előirányzata szerint Magyarország 2019-ben társasági adó címén összesen 399,5 milliárd forintot szed be a hazai vállalkozásoktól. 

Hamburg a világ egyik legforgalmasabb teherkikötője, ezért itt az ilyen kiugró rekordoktól függetlenül is rengeteg kokaint foglalnak le: 2017-ben például összesen 3,8 tonnát. 

(via Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.