Elképesztő kokainfogás Németországban: többet ért az egyetlen szállítmány koksz, mint Mészáros Lőrinc teljes becsült vagyona

Szinte felfoghatatlan mennyiségű és értékű kokainszállítmányt foglalt le a német rendőrség Hamburgban, egy Uruguayból teherhajón érkezett konténerben, amiben elvileg szójababot szállítottak. De helyette 221 darab fekete és kék sporttáskát találtak benne, amikben összesen 4,5 tonna kokain volt jól lepréselt téglák formájában. 

Fotó: -/AFP

A szállítmány piaci értéke a német rendőrség szerint egymilliárd euró, vagyis 327-328 milliárd forint. Ezt úgy számolták ki, hogy mivel nagy tisztaságú anyagról volt szó, a szokásos utcai minőséghez háromszorosára higították volna, és ennek vették a piaci árát. A drogot már meg is semmisítették.

Fotó: -/AFP

Összehasonlításképpen: a Forbes szerint Mészáros Lőrinc vagyona 1 milliárd dollárra becsülhető, ami 0,9 milliárd, vagyis 900 millió eurót tesz ki. A makrogazdaság és a kábítószerek iránt is érdeklődők kedvéért: a költségvetés előirányzata szerint Magyarország 2019-ben társasági adó címén összesen 399,5 milliárd forintot szed be a hazai vállalkozásoktól. 

Hamburg a világ egyik legforgalmasabb teherkikötője, ezért itt az ilyen kiugró rekordoktól függetlenül is rengeteg kokaint foglalnak le: 2017-ben például összesen 3,8 tonnát. 

(via Daily Mail)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.