Strandolókra omlott egy szikla San Diego közelében

külföld
2019 augusztus 03., 06:56
comments 53
Mentőalakulatok kutatnak az áldozatok után Encinitasban, San Diego északi elővárosában, ahol egy szikla strandolókra szakadt.
photo_camera Mentőalakulatok kutatnak az áldozatok után Encinitasban, San Diego északi elővárosában, ahol egy szikla strandolókra szakadt. Fotó: Denis Poroy/AP

Hárman vesztették életüket egy népszerű strandon Encinitasban, San Diego északi elővárosában. A helyi strand kifejezetten népszerű a szörfösök és a nyaralók körében is, így péntek délután háromkor elég nagy tömeg volt. Ekkor omlott le a part fölé benyúló sziklapad egy nagy darabja, amely többeket maga alá temetett.

A tragédiában hárman vesztették életüket, a hatóságok egyelőre semmilyen adatot nem közöltek róluk. Azt viszont már igen, hogy a sziklafal tetején álló házak nincsenek veszélyben,

"Ez egy természetesen erodálódó partszakasz" - mondta a történtekről a helyi életmentők parancsnoka, Larry Giles. Mint mondta, így alakulnak ki ezek a partszakaszok, így benne van, hogy néha leszakad egy sziklapad, ami eleve azért nyúlik be a partszakasz fölé, mert az árapály és a hullámok már kimarták alóla a sziklát. Pláne ezen a környéken, ahol homokkőből van a part.

Mivel San Diego környékén már gondot okoz a növekvő tengerszint, sok ilyen sziklapadot már betonnal erősítettek meg. Főleg azokat, amelyekre több millió dollárt érő villákat építettek. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.