Trump kételkedni kezdett a Fox News lojalitásában

külföld
2019 augusztus 03., 11:53
comments 186

"Mi a franc történik a Fox News-zal?" A Daily Beast három, egymástól független forrása szerint Donald Trump mostanában egyre gyakrabban teszi fel a kérdést a Fox News nevű, elvben hír-, gyakorlatban trumpista véleménytelevízióval kapcsolatban. A külső szemlélő számára talán érthetetlen az elnök aggodalma, a televízió főműsoridejét töretlenül Trump legelkötelezettebb rajongói, szócsövei, lelkisegélyt nyújtó telefonos barátai és informális tanácsadói töltik ki. Trump mégis kételkedni kezdett a Fox News és üzleti csatornája, a Fox Business Network megingathatatlan lojalitásában.

Sean Hannity, a Fox News sztárműsorvezetője vendégszerepel Trump egyik 2018-as kampányrendezvényén.
photo_camera Sean Hannity, a Fox News sztárműsorvezetője vendégszerepel Trump egyik 2018-as kampányrendezvényén. Fotó: Carolyn Kaster/AP

A Daily Beast beszámolója szerint a bajok még tavasszal kezdődtek. Március végén merült fel benne először a kétség a Fox teljes alárendeltségében és hűségében. "Tartsátok rajta a szemetek" - üzente tanácsadóinak, utasítva őket, hogy derítsék ki, mi állhat a vélt lojalitásvesztés mögött. Hangsúlyozom, mindezt egy olyan csatornával kapcsolatban, aminek sztárműsorvezetőivel - Carlson Tuckerrel, Sean Hannityvel, Lou Dobbsszal -, de még a tulajdonos Rupert Murdoch-hal is folyamatos telefonkapcsolatban van, és kikéri tanácsaikat nem csak a kormányzati üzenetek megfogalmazásában, de még abban is, hogy milyen politikai intézkedéseket kéne hoznia.

De még ennél az elnöki propagandát harsogó csatornánál is akad egy-két újságíró, aki néha-néha kérdéseket tesz fel. És előfordul, hogy rendelnek közvélemény-kutatásokat is, amelyek aztán azt mutatják, hogy Trump közel sem annyira népszerű, mint hinni szeretné:

link Forrás

"Jó voltam hozzájuk" - pufogta a Beast értesülései szerint tanácsadóinak Trump, miután úgy találta, hogy az elmúlt időben túl sok műsorvezető "igazságtalan" vele szemben. A Beast szerint Trump bizalomvesztésének már látható következményei is vannak, például arra utasította vezető tanácsadóit, köztük a korábban a Fox Business Network riválisánál, a CNBC-nél dolgozó Larry Kudlow gazdasági főtanácsadót, hogy ezentúl járjanak gyakrabban más televíziók műsoraiba.

Ilyen csodásan érezte magát Donald Trump fia, Eric, és neje, az elnök emailkampányait bonyolító Lara a Fox News "Igazság Jeanine bírónővel" című műsorának felvételén. Jeanine Pirro, a Fox műsorvezetője annyira szélsőtrumpista, hogy egy időre még a Fox is kénytelen volt felfüggeszteni a demokrata képviselők gyalázása miatt.
photo_camera Ilyen csodásan érezte magát Donald Trump fia, Eric, és neje, az elnök emailkampányait bonyolító Lara a Fox News "Igazság Jeanine bírónővel" című műsorának felvételén. Jeanine Pirro, a Fox műsorvezetője annyira szélsőtrumpista, hogy egy időre még a Fox is kénytelen volt felfüggeszteni a demokrata képviselők gyalázása miatt. Fotó: Andres Kudacki/AP

Trump csalódottságában az elmúlt hetekben egy másik "hírtelevíziót" kezdett propagálni. A San Diegó-i székhelyű One America News Networkhöz képest a Fox News is hírtévének tűnik, az összeesküvés-elméleteket terjesztő csatorna az orosz állami propagandatévétől, az RT-től igazolt stábtagokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.