Ötven delfin vetődött partra Izlandon

A fővárostól, Reykjavíktól 50 kilométerre, Gardur térségében fedezték fel a szárazra került állatokat még péntek este. Az 50 gömbölyűfejű delfin közül legalább 20 már elpusztult, pedig önkéntesek azonnal hozzáláttak a cetek locsolásához.

Két héttel korábban 52 delfint találtak holtan Izland nyugati részén. Kutatók régóta próbálják megérteni, hogy mi az oka a tömeges partra sodródásoknak, egyelőre csak feltételezések vannak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.