Újabb feljelentéseket tettek a Viking ukrán kapitánya ellen

bűnügy
2019 augusztus 04., 20:04

Több feljelentést is tett a napokban a Hableány-tragédia ügyében az egyik magyar sértetti képviselő, számolt be az ATV Híradója. Gulyás Krisztián ügyvéd miután megkapta az összesített nautikai és műszaki szakértői véleményt, hamis tanúzás és hamis vád miatt tett jelentette fel a Viking Sigyn kapitányát. 

„A Viking Sigyn kapitányának a tanúvallomása során tett állításai nem igazak, ugyanis, a Viking Sigyn kapitánya azt mondta, hogy őt előzte meg a Hableány, és gyakorlatilag az egészet úgy interpretálta a hatóság felé, mintha a Hableány mozgásából, manőverezéséből, következett volna be a baleset. És itt fordulunk át a hamis vád kategóriájába,”

mondta Gulyás. Hozzátette: segítségnyújtás elmulasztása miatt a Viking mögött érkező hajó kapitányát is feljelentette. Szerinte "tudta, hogy ember van a vízben, azt is tudta, hogy hol, neki félre kellett volna állnia és azonnal meg kellett volna kezdenie a mentést. 

Ehhez képest nem így tett, sőt bele gázolt gyakorlatilag, a baleset helyszínébe, ahol már emberek voltak a vízben.” 

A Viking Sigyn 64 éves ukrán kapitányának ügyvédje, Tóth M. Gábor az ATV-nek úgy reagált, hogy egyelőre hivatalosan nem értesült a két új feljelentéstől, de szerinte "mivel ügyfele az eljárásban gyanúsított, önmagában kizárja a hamis tanúzás miatti felelősségre vonhatóságát."