A Magyar Nemzet arról ír, hogy brutálisan megnőtt a zöldségek ára

Drágábban rotyoghat a lecsó - ezzel a címmel számol be róla a kormánypárti napilap, hogy a legjelentősebb drágulás az úgynevezett hajtatott zöldségeknél, azaz a paradicsomnál és a paprikánál jelentkezett. A Budapesti Nagybani Piacon az előbbi 70 százalékkal kerül többe tavalyhoz képest, míg a tölteni való paprikáért 390 forint és 445 forint között kértek az egy évvel ezelőtti 220 és 310 forint közötti árak helyett.

Jelentősen többe kerül a vöröshagyma, a zeller, a krumpli, a fejes káposzta, hogy a karfiolról és a csemegekukoricáról már ne is beszéljünk. Ne kerteljünk: sovány vigasz, hogy a kelkáposzta, a petrezselyem és a sárgarépa olcsóbb lett. 

A Magyar Nemzet szerint az európai piacon idén kiegyensúlyozottabb a kereslet és a kínálat, és az ebből következő áremelkedésnek hála a hazai kertészetek hosszú idő után végre a növekvő munkaerőköltségeket is beépíthetik áraikba.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.