Fideszes indulna fideszes ellen a polgármesterségért, de még a helyi Fidesz is bedobhat valakit Szarvason

politika
2019 augusztus 05., 10:23

A régóta fideszes vezetésű Szarvason fideszes kihívója akadt a polgármesternek az őszi önkormányzati választás előtt. Mint az Index megírta, a várost 21 éve vezető Babák Mihállyal szemben egy helyi fideszes képviselő indul el függetlenként a polgármesterségért. 

És itt még nincs vége a csavaroknak: a párt helyi szervezetének többsége ugyanis egy harmadik politikust, a jelenlegi fideszes alpolgármestert indítaná a posztért. 

Babák 1998-tól Szarvas polgármestere, 2014-ig parlamenti képviselő is volt, és nemrég bejelentette, hogy mivel annyian sokan keresték meg ezzel kapcsolatban, ezért elgondolkodik, hogy ősszel ismét elindul. 

Ám mint a lap írja, egy júniusi szavazáson a helyi Fidesz 8:4 arányban inkább az alpolgármester, Hodálik Pál mellett állt ki. Ehhez jött még a két évvel ezelőtt fideszesként városi mandátumot szerző Babák Zoltán (nem összekeverendő Babák Mihállyal), aki úgy döntött, hogy függetlenként indul el ősszel. 

Babák nem párttag, 2000-ben kilépett a Fideszből, de amikor két éve felkérték, hogy a  Nemzeti Fórum–Fidesz–KDNP polgári koalíció színeiben, elvállalta. Az Indexnek elmondta, hogy jó viszonyt ápol minden helyi szereplővel, 25 éve él Szarvason. 

A lap elérte telefonon a fideszes alpolgármestert, Hodálik Pált, aki elmondta, hogy annyit tud megerősíteni, amennyi nyilvános a sztoriból, és hogy hamarosan hivatalosan is kiderül, hogy ki lesz a Fidesz jelöltje a városban. 

A cikk kitér arra is, hogy a helyi ellenzék is egyeztet, a cél, hogy végül egyetlen jelölt legyen a fideszes jelölttel szemben, de még nem történt meg a szükséges áttörés.