Mészárlásra készült egy 19 éves texasi fiatal, de a nagymamája megakadályozta

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kevesebb mint egy hónappal a mostani hétvége előtt, mely során 29 embert gyilkolt meg két merénylő az Egyesült Államokban, egy másik támadásra is majdnem sor került: a CNN értesülései szerint egy 19 éves texasi fiatal, William Patrick Williams tervezett embereket meggyilkolni. 

A férfit végül őrizetbe vette az FBI, a vádak szerint fegyvert és lőszereket vásárolt és kivett egy hotelszobát, ahonnan emberekre lőtt volna. A tervet ugyanakkor megosztotta a nagymamájával, akinek elmondta, hogy vett egy AK-47-es gépkarabélyt, és az a terve, hogy egy szálloda ablakából lőjön le embereket, majd pedig 'öngyilkosságot' kövessen el úgy, hogy lelöveti magát a rendőrökkel. 

A férfi nagymamája ekkor rávette az unokáját, hogy kérjen segítséget. Az államügyész nem győzte dicsérni az idős nőt, aki bátorságával vélhetően számos életet megmentett. Williamst a rendőrök őrizetbe vették, majd átkutatták a szállodai szobáját július közepén, ahol az AK-47-es mellett 17 tárat is találtak. A férfi ellen egyelőre csak illegális fegyvervásárlás miatt emeltek vádat, ugyanis hamis adatokat adott meg a fegyver beszerzése közben. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!