Mészárlásra készült egy 19 éves texasi fiatal, de a nagymamája megakadályozta

külföld
2019 augusztus 05., 19:22

Kevesebb mint egy hónappal a mostani hétvége előtt, mely során 29 embert gyilkolt meg két merénylő az Egyesült Államokban, egy másik támadásra is majdnem sor került: a CNN értesülései szerint egy 19 éves texasi fiatal, William Patrick Williams tervezett embereket meggyilkolni.

A férfit végül őrizetbe vette az FBI, a vádak szerint fegyvert és lőszereket vásárolt és kivett egy hotelszobát, ahonnan emberekre lőtt volna. A tervet ugyanakkor megosztotta a nagymamájával, akinek elmondta, hogy vett egy AK-47-es gépkarabélyt, és az a terve, hogy egy szálloda ablakából lőjön le embereket, majd pedig 'öngyilkosságot' kövessen el úgy, hogy lelöveti magát a rendőrökkel.

A férfi nagymamája ekkor rávette az unokáját, hogy kérjen segítséget. Az államügyész nem győzte dicsérni az idős nőt, aki bátorságával vélhetően számos életet megmentett. Williamst a rendőrök őrizetbe vették, majd átkutatták a szállodai szobáját július közepén, ahol az AK-47-es mellett 17 tárat is találtak. A férfi ellen egyelőre csak illegális fegyvervásárlás miatt emeltek vádat, ugyanis hamis adatokat adott meg a fegyver beszerzése közben.