Túl hangosan üzekedő sünök miatt hívják egyre gyakrabban a német rendőröket

ÁLLAT
2019 augusztus 05., 18:55

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy éjszaka gyanús hangokat halló németek értesítik a hatóságokat, mire kiderül, hogy pusztán szexelő sünök hangja váltotta ki a riadalmat. A Guardian beszámolója szerint a sünszexet jelentő #igelsex hashtag terjedése a német közösségi oldalakon is rámutatott arra, hogy gyakori jelenségről van szó.

A bejelentők általában mit sem sejtve tárcsázzák a segélyhívót, és hol egy megsérült állatra, hol pedig a túl hangosan szexelő szomszédokra gyanakodnak. Legutóbb Augsburg  városában értesítették a rendőröket, ahol egy helyi általános iskola mellett lehetett gyanús hangokat hallani, sőt, még egy biztonsági lámpa is bekapcsolt. Csak miután a gondnok körbejárta  a területet több rendőr társaságában, derült ki, hogy hangosan párzó sünök okozták a hangorgiát. 

link Forrás

És mint a cikk megjegyzi, szó sincs elszigetelt esetről: idén nyáron a német rendőrség számos helyre kellett kiszálljon, hogy aztán kiderüljön, hogy a szex közben a leghangosabb állatok közé tartozó sünök keltenek csak riadalmat. 

Érdekesség, de a sünök sokféle hang kiadására képesek szex közben, a halk szuszogástól kezdve a vicsorgó hangokon át a dorombolásszerű hangokig, sőt, egészen az üvöltésszerű megnyilvánulásokig. A legtöbb zajt a hímek csapják, és egy-egy párzás akár órák hosszat is eltarthat. Ráadásul a hangok időnként meglehetősen emberszabásúnak tetszhetnek. 

link Forrás

Sünszakértők amúgy azt tanácsolják, hogy ne zavarjuk meg ilyenkor az állatokat. Többek között azért, mert amúgy is meredeken visszaesett a számuk az elmúlt években, ezért az egész ökoszisztéma érdeke, hogy a párzás zavartalanul folyhasson tovább. Amúgy pusztán az emberi közelségtől még nem feltétlen zavartatják magukat, halkan állítólag például lehet beszélni a sünök közelében, de az erős hangok és a fények ellenjavalltak. 

Kiemelt videóink