Két fehér texasi rendőr lóháton, kötélen vezetett egy fekete férfit

bűnügy
2019 augusztus 06., 18:27
comments 370

A texasi Galveston rendőrfőnöke elnézést kért, miután az interneten terjedni kezdett egy fotó arról, hogy két fehér rendőr lóháton, kötélen vezet az úttesten egy fekete férfit.

Vernon Hale azt mondta, a technikát szokták használni bizonyos esetekben, de ezúttal a rendőrtisztek rosszul mérték fel a helyzetet. Azt mondta, nem volt bennük rossz szándék, és már meg is változtatták a policyt, hogy máskor ilyesmi ne történhessen.

A galvestoni rendőrség szerint P. Brosch és A. Smith rendőrök Donald Neelyt birtokháborítás bűncselekménye miatt állították elő. A hátrabilincselt kezű férfit kötélen vezették.

A rendőrfőnök bocsánatot kért tőle a felesleges megaláztatásért, a rendőrök ugyanis megvárhatták volna, amíg egy rendőrautó a helyszínre megy a gyanúsítottért, nem kellett személyesen bevinniük, hiszen ezért ott nem járt plusz juttatás.

Neely, aki egyébként mentálisan sérült, óvadék ellenében távozott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.