Két fehér texasi rendőr lóháton, kötélen vezetett egy fekete férfit

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A texasi Galveston rendőrfőnöke elnézést kért, miután az interneten terjedni kezdett egy fotó arról, hogy két fehér rendőr lóháton, kötélen vezet az úttesten egy fekete férfit.

Vernon Hale azt mondta, a technikát szokták használni bizonyos esetekben, de ezúttal a rendőrtisztek rosszul mérték fel a helyzetet. Azt mondta, nem volt bennük rossz szándék, és már meg is változtatták a policyt, hogy máskor ilyesmi ne történhessen.

A galvestoni rendőrség szerint P. Brosch és A. Smith rendőrök Donald Neelyt birtokháborítás bűncselekménye miatt állították elő. A hátrabilincselt kezű férfit kötélen vezették.

A rendőrfőnök bocsánatot kért tőle a felesleges megaláztatásért, a rendőrök ugyanis megvárhatták volna, amíg egy rendőrautó a helyszínre megy a gyanúsítottért, nem kellett személyesen bevinniük, hiszen ezért ott nem járt plusz juttatás.

Neely, aki egyébként mentálisan sérült, óvadék ellenében távozott. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.