Meghosszabbították Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét

2019 augusztus 6., kedd 8:40
108
Ahmed H. a másodfokú ítélethirdetésen Fotó: Botos Tamás / 444

A kiutazás feltételeinek megteremtéséig, de legfeljebb szeptember 15-ig meghosszabbította a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét a Nyírbátori Járásbíróság - közölte a Magyar Hírlap keddi száma alapján az MTI.

A Nyíregyházi Törvényszék az újság megkeresésére azt írta, jelenleg a brit és a ciprusi hatóságok visszajelzésére várnak a magyar hatóságok. Mivel pedig Ahmed H. jelenleg sem rendelkezik érvényes útiokmányokkal, a bíróság meghosszabbította az idegenrendészeti őrizetét.

A július 11-i döntés indoklásában a bíróság megállapította, hogy a kiutasítás végrehajtásához szükséges okmányok beszerzése a szír férfit visszafogadni köteles államok hatóságainak eljárása miatt húzódik több mint fél éve.

Ahmed H. január végén letöltötte a 2015. szeptember 19-i elfogásától számított ötéves büntetésének kétharmadát. 

Ténylegesen azonban nem szabadult, mert a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a kiutasítás végrehajtása miatt elrendelte az idegenrendészeti őrizetét. A bíróság azóta folyamatosan hosszabbítja meg ezt az intézkedést, mert „továbbra sem találtak olyan államot, amely befogadná a férfit.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt