Öt év alatt a harmadára csökkent a japán macskasziget macskapopulációja

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Macskák a szigeten 2015. november 7-én.Fotó: KAZUYUKI ONO/AFP

Sokan attól tartanak, hogy híres, félreeső japán szigeten, Aosimán, amit sokan csak macskaszigetként ismernek, megmérgezik a macskákat, ugyanis drasztikusan csökkent a helyi populáció: 2014-ben az 1,6 km hosszú szigeten még 90 macska élt (tízszer annyi állat, mint ember), de most már csak 30-an maradtak.

Fotó: KAZUYUKI ONO/AFP

Tavaly október és idén május között többen is látni véltek a macskáknak kint hagyott gyanús ételt: halszeleteket valamilyen kék porral leszórva. 2017 őszén pedig öt macska is mérgezéses tünetekkel múlt ki egy 30 méteres körzetben.

Fotó: KAZUYUKI ONO/AFP

2014-ben egyébként a 90-ből 79 macskát ivartalanítottak, miután kezdett nagyon büdös lenni a turisták által kedvelt sziget. Ez viszont még nem magyarázná meg az állatállomány ilyen mértékű pusztulását. (Telegraph)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,1 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.