680 embert tartóztattak le egy razzián Mississippi államban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az amerikai bevándorlási hatóságok szerint hét élelmiszerfeldolgozó üzemben tartott razzián 680 letartóztatást végeztek el Mississippi államban.

Matthew Albence, a Bevándorlási és Határvédelmi Hivatal igazgatója az AP-nek azt mondta, a szerdai razzia a legnagyobb munkahelyi rajtaütés volt több mint egy évtizede, és talán a valaha volt legnagyobb egyetlen államon belül.

A hatóságok szerint kb. 600 ügynök fésülte át a terepet, miközben körbezárták a területet, hogy a munkások ne tudjanak megszökni. Néhány cég telephelye volt a célpont.

A Jackson város környéki kis településeken (Bay Springs, Carthage, Canton, Morton, Pelahatchie és Sebastapol) zajlott a razzia, itt főleg latin-amerikai bevándorlók dolgoztak. (AP)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.