A legnagyobb multik is egy szigetszentmiklósi garázsban fejlesztett ötletet másolnak

ÁLLAT
2019 augusztus 07., 07:18

Tudta, hogy létezik egy magyar fejlesztésű termék, amit a legnagyobb multik is megpróbálnak utánozni? Sebő Gyula és volt felesége, Bakos Anikó még a 90-es években, egy fűtetlen szigetszentmiklósi garázsban kezdte kifejleszteni kutyahámját. Sebő kutyakiképző volt, így tudta, hogy komoly igény mutatkozna megfelelő felszerelésre. De hamar kiderült, hogy itthon mégsincs túl nagy igény a jó minőségű, ezért drágább kutyafelszerelések iránt.

Sebő és neje így gyakorlatilag kényszerből kezdett exportra termelni, az első időkben ők maguk fuvarozták Ausztriába a legyártott hámokat, magukra vállalva a vámoltatás minden nyűgét is. A személyes kapcsolatok is jól jöttek, első megrendelőjük egy olyan osztrák németjuhász-egyesület vezetője volt, akit Sebő kutyakiképzőként ismert meg egy ausztriai kutyaiskolában. Julius K9-ra keresztelt termékük így először osztrák kutyaiskolákban terjedt el.

Az évek alatt a Julius K9 szakmai etalonná vált, de annyira, hogy most már a legnagyobb multik próbálják lemásolni megoldásaikat. Sikersztorijukat a G7 nagy riportban dolgozta fel.