Döntetlenre hozta a zágrábi odavágót a Ferencváros

A Ferencváros játékosai góljukat ünneplik a zágrábi Maksimir stadionban, a Dinamo elleni BL-selejtező első mérkőzésén.Fotó: Antonio Bat/MTI/MTVA

Hiába szerzett vezetést már a nyolcadik percben a hazai pályán játszó zágrábi Dinamo a Ferencváros ellen a BL harmadik selejtezőkörében, az FTC-nek az 59. percben sikerült egyenlítenie, és a meccs végéig megőriznie az állást.

Így az egy hét múlva esedékes visszavágót már a Fradi várja esélyesebbként, hazai pályán már akár egy 0:0-ás döntetlen, vagy egy egygólos győzelem is elég lehet a továbbjutáshoz.

Ami ez esetben még csak egy újabb selejtezőkőrt - amit már rájátszásnak neveznek - jelent. Onnan már tényleg a csoportkörbe lehet jutni, ahol ezidáig a történelem során mindössze kétszer szerepelt magyar csapat. (Via HVG)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.