Itt csak egy fontos kérdés létezik: MILYEN A BUUULIIII?!

videotéka
2019 augusztus 07., 16:01
comments 163

A partivideózás egy ősi, nagy és gazdag hagyományokkal rendelkező mozgóképes műfaj, elég csak a legendás Viva Tv-n évekig sikerrel futó Club Rotationre gondolni, amiben a legőrültebb műsorvezetők minden héten más és más vidéki diszkóból jelentkeztek be, és szállították a garantáltan fergeteges hangulatot. Sosem felejtem el a kamerát, ami úgy forgott minden pillanatban, mint majom farkán a stanicli, a tanulságos exkluzív interjút DJ Sunával, és a sok vidáman izzadó, ritmusra rágózó fiatalt, akik a táncparkett közepén próbáltak meg válaszolni a kérdésekre, amiket a dübörgő Emergency housetól nyilvánvalóan soha nem hallottak. 

Sziasztok, honnan érkeztetek??!!!!

A partivideózás csak elsőre tűnik könnyű műfajnak. Szigorú szabályok és kötelező kellékek kötik gúzsba az alkotókat, mintha csak eposzt írnának. Örömteli hír, hogy a magyar Youtube-on fut már egy országjáró partiműsor, amiben adásról adásra világszínvonalon, szégyenkezés nélkül üvölthetik a kérdését:

MILYEN A BULIIIIII??????!!!!!!!!

A Partyshakers minden komponensében csillagos ötös particsatorna. A legutolsó agydurrantó adás a hajdúböszörményi Desz-Kexx Feszten forgott. Mérnöki pontossággal összepakolt partivideós szakmai csúcsteljesítmény. A partivideózás első szabálya, a partivideó legyen fejnehéz. Ebben bizony nincs hiba. A Partyshakers az első másodpercekben kilő, mint egy Saturn V holdrakéta:

link Forrás

A jó partivideó kötelező komponense a mikrofonba halandzsázva, kásásan „énekelő” párás tekintetű, bekészült arc. A Partyshakersnek ismét repül a pipa:

link Forrás

Az a partivideó, amiben nem bolondozik egy jó értelemben őrült lemezlovas, az ne nevezze magát partivideónak.

link Forrás

Sokan nem gondolnák, de a partivideók valódi titka nem a zenében, nem a ritmusban, nem a hangulatban, hanem a műsorvezetőben rejlik. Ha a riporter éli a bulit, ha ráhasal a flowra, ha van benne csibészség, de egyben alázat is, akkor működni fog a sztori. Mondanom sem kell, a Partyshakers ismeretlen műsorvezetője és a veretés között nagyon működik a kémia. Nem is tudnám megmondani, hol húzódik a riporterkedés és a szeletelés között a határ.

link Forrás

A Partyshakers nem csak kapargatja a felszínt. Ebben a műsorban nem félnek feltenni az igazán húsba vágó kérdéseket. A jó kérdéssel menetrendszerűen érkeznek a szellemes válaszok is.

Mit kell rólatok tudni?

link Forrás

Itt vagytok végig?

link Forrás

Mit szoktál csinálni egy fesztiválon?

link Forrás

Hogy érzitek magatokat? (Klasszikus)

link Forrás

Eddig nyilván azt mondta a kedves olvasó, hogy „jó-jó ez egy kiváló iparos munka, de hiányzik belőle az a bizonyos plusz”, az üzenet, amitől igazán egyedi és megismételhetetlen lesz a partivideó. Akkor következzen az a bizonyos plusz, amit belevéshetünk az iskolapadba, amit kiírhatunk az instagram-oldalunkra, ami miatt megállunk egy pillanatra a nagy rohanásban, és elgondolkozunk:

link Forrás

A Partyshakers videója fellövi a nézőit a Holdra és vissza is hozza őket, a lezárás pedig ehhez méltóan epikus. Zsebkendőket bekészíteni!

link Forrás

A teljes videó itt megtekinthető. A Videotéka, a 444 sorozata, amiben rendszeresen kiturkáljuk a videómegosztók mélyén fekvő kincseket. A korábbi részek itt elérhetőek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.