Szeptember 1-től elvben már nyomon követhetjük, hogy hol jár a postára adott küldemény

gazdaság
2019 augusztus 07., 07:00

Végül nem kellett két évtizednek eltelnie a 21. századból ahhoz, hogy a Magyar Postán feladott küldeményeket is nyomon lehessen követniük a feladóknak. A Világgazdaság értesülései szerint szeptember 1-től üzemel a valamiért "elektronikus kézbesítési rendszernek" elnevezett csomagkövető szolgáltatás a Magyar Postánál. Ezt a cég 2,4 milliárd forint uniós támogatás mellett 1,9 milliárd forint saját forrásból, vagyis összesen 4,3 milliárd forintból fejlesztette ki.

A rendszer úgy működik, ahogy azt a világ számos, ilyen szolgáltatást már évek, évtizedek óta nyújtó szolgáltatójánál megszokhattuk: a küldeményazonosító megadásával a Posta honlapján vagy mobilapplikációjában megnézhetjük, hogy hol járnak ajánlott és tértivevényes leveleink. Ennek örömére jövőre a papír alapú tértivevényt meg is szüntetik, vagyis januártól már csak elektronikusan hozhatók létre a kézbesítést igazoló visszajelzések a hivatalos iratokat feladók számára.

A levelek után a következő 2-3 évben az automatizált csomagfeldolgozás és csomagkézbesítés kifejlesztése lesz a fő irány a Magyar Postánál. (Világgazdaság via MTI via Index)