Kidobták a kenyai parlamentből a képviselőnőt a karonülőjével

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Voltak, akik ordibálni kezdtek, mások lökdösődni a kenyai parlament üléstermében, miután a házelnök Christopher Omulele kidobatta az ülésteremből Zuleika Hassan képviselőnőt. Hassan bűne annyi volt, hogy öthónapos, karonülő gyermekével érkezett az ülésterembe.

A képviselőnő azt mondta, hogy rendre meg tudja oldani gyermeke felügyeletét, de most egy háztartási vészhelyzet miatt kénytelen volt magával hozni. És ugyan szívesen leadta volna a gyermeket a parlament gyermekmegőrzőjében, de hát olyan nincs. Más választása nem lévén magával vitte az ülésterembe. Ez amúgy a világban elég megszokott jelenség, hogy mást ne mondjak, Jacinda Arden új-zélandi miniszterelnök még az ENSZ közgyűlésére is bevitte három hónapos gyermekét.

Kenya azonban nem az a hely. Omulele házelnök a házszabályra hivatkozva zárta ki az ülésről Hassant, mert az alapján "idegenek" nem tartózkodhatnak az ülésteremben. Döntése után komoly nézeteltérés robbant ki Hassan támogatói és a gyerektől frászt kapó, jellemzően hímnemű képviselők között - több képviselőnő szolidaritásból kivonult az ülésről.

"Tényleg mindent megpróbáltam, hogy ne a babámmal jöjjek, de ma vészhelyzet volt. Mit kellett volna tennem? Ha a parlamentnek lenne egy bölcsődéje, vagy egy megőrzője, akkor ott leadhatnám" - mondta Hassan, amire Moses Cheboi házelnök-helyettes közölte, hogy a parlamentben van egy pelenkázó - bár ott aztán senki se vigyázna a gyerekre, szitterről magának Hassannak kéne gondoskodnia - aki, ugye, ha tudott volna gondoskodni szitterről, akkor nyilván nem viszi magával az ülésterembe a gyereket. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.