Málta nem hagyja tankolni a civilek mentőhajóját

külföld
2019 augusztus 8., 4:31
comments 127
photo_camera Az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül mentőalakulatai gyakorlatoznak a Földközi-tengeren. A háttérben a két szervezet új mentőhajója, az Ocean Viking. Fotó: ANNE CHAON/AFP

A máltai hatóságok nem engedik az SOS Méditerranée segélyszervezet mentőhajójának, az Ocean Vikingnek, hogy a szigetország kikötőiben töltsön üzemanyagot. A szervezet tájékoztatása szerint szerdán napközben még úgy volt, hogy hajójuk kiköthet és tankolhat Máltán, ezt egy közvetítő is megerősítette a kapitánynak. Később azonban azt közölték a hajóval a hatóságok, hogy mégsem köthet ki.

A máltai hatóságok egyelőre nem erősítették meg a szervezet beszámolóját.

A franciaországi SOS Méditerranée és a Svájcban bejegyzett Orvosok Határok Nélkül segélyszervezetek a Norvégiától bérelt Ocean Vikinggel végzik a hét vége óta ismét a menekülők földközi-tengeri mentését. A két szervezet 2016-tól kezdődően tavalyig egy másik hajóval végezte a mentést: az Aquarius csaknem 30 ezer bajba jutottat vett fedélzetére, és szállította többségüket Olaszországba, egy kis részüket Máltára. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt