Málta nem hagyja tankolni a civilek mentőhajóját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül mentőalakulatai gyakorlatoznak a Földközi-tengeren. A háttérben a két szervezet új mentőhajója, az Ocean Viking.Fotó: ANNE CHAON/AFP

A máltai hatóságok nem engedik az SOS Méditerranée segélyszervezet mentőhajójának, az Ocean Vikingnek, hogy a szigetország kikötőiben töltsön üzemanyagot. A szervezet tájékoztatása szerint szerdán napközben még úgy volt, hogy hajójuk kiköthet és tankolhat Máltán, ezt egy közvetítő is megerősítette a kapitánynak. Később azonban azt közölték a hajóval a hatóságok, hogy mégsem köthet ki.

A máltai hatóságok egyelőre nem erősítették meg a szervezet beszámolóját.

A franciaországi SOS Méditerranée és a Svájcban bejegyzett Orvosok Határok Nélkül segélyszervezetek a Norvégiától bérelt Ocean Vikinggel végzik a hét vége óta ismét a menekülők földközi-tengeri mentését. A két szervezet 2016-tól kezdődően tavalyig egy másik hajóval végezte a mentést: az Aquarius csaknem 30 ezer bajba jutottat vett fedélzetére, és szállította többségüket Olaszországba, egy kis részüket Máltára. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.