Málta nem hagyja tankolni a civilek mentőhajóját

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül mentőalakulatai gyakorlatoznak a Földközi-tengeren. A háttérben a két szervezet új mentőhajója, az Ocean Viking.Fotó: ANNE CHAON/AFP

A máltai hatóságok nem engedik az SOS Méditerranée segélyszervezet mentőhajójának, az Ocean Vikingnek, hogy a szigetország kikötőiben töltsön üzemanyagot. A szervezet tájékoztatása szerint szerdán napközben még úgy volt, hogy hajójuk kiköthet és tankolhat Máltán, ezt egy közvetítő is megerősítette a kapitánynak. Később azonban azt közölték a hajóval a hatóságok, hogy mégsem köthet ki.

A máltai hatóságok egyelőre nem erősítették meg a szervezet beszámolóját.

A franciaországi SOS Méditerranée és a Svájcban bejegyzett Orvosok Határok Nélkül segélyszervezetek a Norvégiától bérelt Ocean Vikinggel végzik a hét vége óta ismét a menekülők földközi-tengeri mentését. A két szervezet 2016-tól kezdődően tavalyig egy másik hajóval végezte a mentést: az Aquarius csaknem 30 ezer bajba jutottat vett fedélzetére, és szállította többségüket Olaszországba, egy kis részüket Máltára. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.