Málta nem hagyja tankolni a civilek mentőhajóját

külföld
2019 augusztus 08., 06:31
Az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül mentőalakulatai gyakorlatoznak a Földközi-tengeren. A háttérben a két szervezet új mentőhajója, az Ocean Viking.
photo_camera Az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül mentőalakulatai gyakorlatoznak a Földközi-tengeren. A háttérben a két szervezet új mentőhajója, az Ocean Viking. Fotó: ANNE CHAON/AFP

A máltai hatóságok nem engedik az SOS Méditerranée segélyszervezet mentőhajójának, az Ocean Vikingnek, hogy a szigetország kikötőiben töltsön üzemanyagot. A szervezet tájékoztatása szerint szerdán napközben még úgy volt, hogy hajójuk kiköthet és tankolhat Máltán, ezt egy közvetítő is megerősítette a kapitánynak. Később azonban azt közölték a hajóval a hatóságok, hogy mégsem köthet ki.

A máltai hatóságok egyelőre nem erősítették meg a szervezet beszámolóját.

A franciaországi SOS Méditerranée és a Svájcban bejegyzett Orvosok Határok Nélkül segélyszervezetek a Norvégiától bérelt Ocean Vikinggel végzik a hét vége óta ismét a menekülők földközi-tengeri mentését. A két szervezet 2016-tól kezdődően tavalyig egy másik hajóval végezte a mentést: az Aquarius csaknem 30 ezer bajba jutottat vett fedélzetére, és szállította többségüket Olaszországba, egy kis részüket Máltára. (Via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.