Még mindig nagy erőkkel keresik a dunai hajókatasztrófa utolsó eltűnt áldozatát

2019 augusztus 8., csütörtök 9:32
19

Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a május végi budapesti hajókatasztrófa utolsó, eltűnt koreai áldozatát. Az ORFK közleménye szerint a keresésben kutyák mellett drónokat és helikoptereket is bevetnek.

Mint írták, a Készenléti Rendőrség, valamint az illetékes megyei rendőr-főkapitányságok munkatársai jelenleg Paks és a déli országhatár közötti ártéri részeken, a Duna mindkét oldalán teljes körű part menti kutatást végeznek. A rendőrök munkáját civilek is segítik.

A Duna Budapesttől a déli határig tartó teljes szakaszán pedig a BEFk és a Súnai Vízirendészet kutatja át a folyómedret is.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreait sikerült kimenteni, és azóta huszonhét holttestet találtak meg. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt