Minden eddiginél melegebb volt az alaszkai nyár

Grizlilábnyom egy kiszáradt alaszkai mocsárban.Fotó: Jean-Philippe Delobelle/Biosphoto

Minden eddiginél forróbb volt az alaszkai nyár, jelentette az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Intézet (NOAA). Jelentésük szerint idén júliusban 14,5 fok volt az átlaghőmérséklet, három fokkal melegebb a szokásosnál.

Az adatok megerősítik kutatók korábbi méréseit arról, hogy az emberi tevékenység okozta globális felmelegedés miatt a leggyorsabban az Északi-sarkvidék és térsége melegszik, kétszer gyorsabban a globális átlagnál. Amit csak megerősít, hogy közben az USA többi államában az idei csak a 27. legmelegebb július volt a feljegyzések történetében. Ugyanakkor az elmúlt 12 hónap volt a legcsapadékosabb a feljegyzések kezdete óta, a havi átlagos csapadékmennyiség 95,8 centiméter volt, ami 19,7 centiméterrel haladta meg az átlagot. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.