A Sziget történetének legnagyobb drogfogása: 5 millió forintnyi kábó volt két hollandnál

A biztonsági őröknek tűnt fel a fesztivál első napján, hogy szokatlanul nagy a forgalom a Sziget északi kempingjében felvert egyik sátornál, sőt, a készpénzzel érkezők kisebb csomagokkal távoznak, szóltak a rendőröknek. Ekkor bukott le az a két holland huszonéves fiú, 

akik még árlistát is készítettek a náluk kapható drogokról.

Az RTL Klub Híradójának beszámolója szerint ez a Sziget történetének legnagyobb drogfogása, a sátorból, és a csomagmegőrzőből 5 millió forint értékű kábítószer került elő. 

A 21 éves és a 22 éves hollandtól

  • egy kilogramm rózsaszín, kábítószergyanús tablettát, 
  • 128 gramm – előre porciózott – kábítószergyanús nővényi törmeléket, 
  • 451 műanyag fiolában kábítószergyanús anyagból sodort cigarettát, 
  • valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le. 

Az RTL Klub úgy tudja, hogy nem tettek vallomást, de kérték, hogy óvadék ellenében helyezzék őket szabadlábra. Mivel különös nagy mennyiség miatt indult ellenük eljárás, az ügyészség kérésének megfelelően letartóztatásukról döntött a bíróság. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér