Az egészségügyi államtitkár szerint is "extra erőfeszítésket" kell még tenni, hogy legyen elég orvos Magyarországon

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

"Hogy mi az elég azt mindig nehéz megmondani," válaszolta az egészségügyért felelős államtitkár a HírTV-ben arra a kérdésre, hogy elegendő orvos van-e jelenleg Magyarországon. Horváth Ildikó szerint országosan a hány orvos dolgozik jelenleg, már az uniós tagállamok közt a középmezőnyben van Magyarország. Az államtitkár hozzátette: 

"területi különbségek mindig nagyon lényegesek. Hogy azokban a kisebb kórházakban, azokban a kisebb településeken, ahonnét egyébként is sokan mozdulnak a főváros irányába, nagyobb városok irányába, ez a tendencia, ez a jellemző az orvosokat is jellemzi. Tehát extra erőfeszítést kell tenni azért, hogy ezeken a kisebb településeken megtartsunk orvosokat úgy, hogy ott a lakosság számára stabil, állandó, magas színvonalú egészségügyi szolgáltatást tudjunk nyújtani.”

Arra a kérdésre, hogy valóban kritikus helyzet állhat elő hamarosan a nyugdíjba vonuló háziorvosok kiesése miatt, Horváth úgy reagált, hogy

fontos prioritásként kezelik a kérdést, különösen a házi gyermekorvosok számának stabilizálását.

Konkrét intézkedéseket nem említett, de az államtitkár szerint további extra erőfeszítésekre van szükség, hogy legyen megfelelő utánpótlás. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem