Elszáradtak az osztrák legelők, már a téli takarmánnyal etetik a teheneket

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A száraz, meleg nyár annyira kiszárította a legelőket Ausztriában, hogy nincs elegendő takarmány a tejelő teheneknek, írja az Euronews. Hiába terelik magasabban fekvő területekre állataikat a gazdák, de ott ahol korábban még kellő élelem és víz volt az állatok számára, elszáradtak. Mivel nem tudnak kellő mennyiséget legelni az állatok, a télre félretett takarmánnyal kell pótolni. Egy stájerországi termelő szerint már délben be kell terelni az állatokat, mert nem tudnak kint mit enni, 

a napi táplálóanyag szükségletük 60-70 %-át a téli tápból kapják.

Megoldás egyelőre nem látszik: a talaj annyira szikár és kemény, hogy hiába jön egy-egy nagyobb vihar, a víz nem tud felszívódni.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!