Elszáradtak az osztrák legelők, már a téli takarmánnyal etetik a teheneket

A száraz, meleg nyár annyira kiszárította a legelőket Ausztriában, hogy nincs elegendő takarmány a tejelő teheneknek, írja az Euronews. Hiába terelik magasabban fekvő területekre állataikat a gazdák, de ott ahol korábban még kellő élelem és víz volt az állatok számára, elszáradtak. Mivel nem tudnak kellő mennyiséget legelni az állatok, a télre félretett takarmánnyal kell pótolni. Egy stájerországi termelő szerint már délben be kell terelni az állatokat, mert nem tudnak kint mit enni, 

a napi táplálóanyag szükségletük 60-70 %-át a téli tápból kapják.

Megoldás egyelőre nem látszik: a talaj annyira szikár és kemény, hogy hiába jön egy-egy nagyobb vihar, a víz nem tud felszívódni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér