Több mint 80 tűzoltó oltja a királyszentistváni szeméttelepen keletkezett tüzet

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Több mint nyolcvan tűzoltó dolgozik a királyszentistváni hulladéklerakóban szombat délután keletkezett tűz oltásán – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Közel 1000 m2-en ég hulladék a királyszentistváni szeméttelepen.

A királyszentistváni hulladéklerakóban keletkezett tűz füstje száll fel 2019. augusztus 10-én.Fotó: Mátyus Tamás/MTI/MTVA

Az oltásban a veszprémi, a balatonfűzfői, a pétfürdői, az ajkai, a kisbéri, a székesfehérvári és a siófoki hivatásos, valamint a tótvázsonyi és a zirci önkéntes tűzoltók dolgoznak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az egységek egy vízágyút, két vízpajzsot és több vízsugarat is bevetettek, az oltást munkagép is segíti.

Tűzoltók dolgoznak a királyszentistváni hulladéklerakóban keletkezett tűz oltásán 2019. augusztus 10-én.Fotó: Mátyus Tamás/MTI/MTVA

A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen és a környező településeken is méréseket végez. Mivel a felfelé szálló meleg légáramlat a magasban teríti szét a füstöt, ezért egészségügyi határértéket meghaladó veszélyesanyag-koncentrációt sehol sem tudtak kimutatni – mondta a szóvivő. (MTI)