Arab bevándorlónak nézték, fényes nappal megfejelték a terhes feleségével sétáló férfit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rézműves Benjámin Dániel a Facebook-oldalán írt arról, hogy péntek késő délután az Árkád bevásárlóközpont előtt két kopasz férfi megtámadta őt és terhes feleségét. A poszt szerint azt üvöltözték feléjük, hogy 

„Mocskos arab bevándorlók vagytok, húzzál el a terhes asszonyoddal, mert csak szaporodni tudtok!!!”

Rézműves Benjámin Dániel azt írja, hogy miközben kezeivel remegő, síró terhes feleségét védte, egyikük belefejelt szemei közé, homloka felszakadt, és később láthatóan bedagadt. 

Szerinte egyértelműen azért verték meg, mert arabnak nézték, és az eset, mint megannyi más, azzal függ össze, hogy a kormány „több száz milliárdos gyűlöletkampányt folytat”. 

Rézműves Benjámin Dániel, ahogy magáról írja a Mércén, szatmári cigány bölcsész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem politológia szakos hallgatója, rendszeresen ír kisebbségpolitikáról és roma politikai reprezentációról. 

Egy másik posztjából kiderül, egyébként két hete úgy döntött, hogy a Demokratikus Koalíció színeiben elindul az önkormányzati választásokon Hodászon. 

„Magyarország nagyon rossz útra tévedt. A félelmekben nincs szabadság” - írja a szombati poszt végén. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér