Betört egy mecsetbe és lövöldözni kezdett egy férfi Norvégiában

2019 augusztus 11., vasárnap 7:19
19
Helyszínelés Baerumban, Osló külvárosában 2019 augusztus 10-én Fotó: TERJE PEDERSEN/AFP

Norvégiában letartóztattak egy férfit, aki betört, majd egy Oslo külvárosában, Baerumban álló mecsetbe, és tüzet nyitott az ott tartózkodókra szombaton. A lövöldözésben egy ember megsebesült, mielőtt a támadót sikerült ártalmatlanítani. Az Al-Nur Iszlám Központ környékét a rendőrség lezárta. 

A rendőrség közlése szerint a támadó egy 20 év körüli norvég állampolgárságú férfi, aki alaposan felfegyverkezve, két puskával, egy pisztollyal, golyóálló mellényben, sisakban és katonai egyenruhában tört be a mecsetbe. Egy 75 éves nő sebesült meg a támadásban, aki az iszlám közösség tagja. 

Az eset után házkutatást tartottak a férfinél, akinek lakásán egy holtestet találtak, aki a férfi rokona volt, de egyelőre nem világos, halála hogyan függ össze a támadással. 

A rendőrség közölte továbbá, hogy a férfinek nem volt tettestársa, egyedül cselekedett. 

A mecsetben egyébként különleges biztonsági intézkedések voltak érvényben azok év elején Új-Zélandon, Christchurch városában történt - 51 halálos áldozatot követelő - terrortámadás óta. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt