Betört egy mecsetbe és lövöldözni kezdett egy férfi Norvégiában

Helyszínelés Baerumban, Osló külvárosában 2019 augusztus 10-énFotó: TERJE PEDERSEN/AFP

Norvégiában letartóztattak egy férfit, aki betört, majd egy Oslo külvárosában, Baerumban álló mecsetbe, és tüzet nyitott az ott tartózkodókra szombaton. A lövöldözésben egy ember megsebesült, mielőtt a támadót sikerült ártalmatlanítani. Az Al-Nur Iszlám Központ környékét a rendőrség lezárta. 

A rendőrség közlése szerint a támadó egy 20 év körüli norvég állampolgárságú férfi, aki alaposan felfegyverkezve, két puskával, egy pisztollyal, golyóálló mellényben, sisakban és katonai egyenruhában tört be a mecsetbe. Egy 75 éves nő sebesült meg a támadásban, aki az iszlám közösség tagja. 

Az eset után házkutatást tartottak a férfinél, akinek lakásán egy holtestet találtak, aki a férfi rokona volt, de egyelőre nem világos, halála hogyan függ össze a támadással. 

A rendőrség közölte továbbá, hogy a férfinek nem volt tettestársa, egyedül cselekedett. 

A mecsetben egyébként különleges biztonsági intézkedések voltak érvényben azok év elején Új-Zélandon, Christchurch városában történt - 51 halálos áldozatot követelő - terrortámadás óta. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.