Betört egy mecsetbe és lövöldözni kezdett egy férfi Norvégiában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Helyszínelés Baerumban, Osló külvárosában 2019 augusztus 10-énFotó: TERJE PEDERSEN/AFP

Norvégiában letartóztattak egy férfit, aki betört, majd egy Oslo külvárosában, Baerumban álló mecsetbe, és tüzet nyitott az ott tartózkodókra szombaton. A lövöldözésben egy ember megsebesült, mielőtt a támadót sikerült ártalmatlanítani. Az Al-Nur Iszlám Központ környékét a rendőrség lezárta. 

A rendőrség közlése szerint a támadó egy 20 év körüli norvég állampolgárságú férfi, aki alaposan felfegyverkezve, két puskával, egy pisztollyal, golyóálló mellényben, sisakban és katonai egyenruhában tört be a mecsetbe. Egy 75 éves nő sebesült meg a támadásban, aki az iszlám közösség tagja. 

Az eset után házkutatást tartottak a férfinél, akinek lakásán egy holtestet találtak, aki a férfi rokona volt, de egyelőre nem világos, halála hogyan függ össze a támadással. 

A rendőrség közölte továbbá, hogy a férfinek nem volt tettestársa, egyedül cselekedett. 

A mecsetben egyébként különleges biztonsági intézkedések voltak érvényben azok év elején Új-Zélandon, Christchurch városában történt - 51 halálos áldozatot követelő - terrortámadás óta. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.