Elhalasztja a film bemutatóját a Universal, amiben gazdagok szegényekre vadásznak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szeptember 27-én mutatták volna be a Hunt (Vadászat) című filmet Amerikában, de a forgalmazó Universal Pictures úgy döntött, hogy az augusztus elején, El Paso-ban és Daytonban történt merényletekre való tekintettel elhalasztják a premiert. 

A film, röviden, arról szól, hogy 12 ember felébred egy ismeretlen helyen, és hamarosan rádöbbennek, hogy egy játékba csöppentek, amit perverz gazdagok játszanak, és aminek célja, hogy őket levadásszák:

A trailerben az „áldozatokat” deplorables-ként, azaz nyomorultakként emlegetik. Ennek a szónak különleges színezete van a 2016-os amerikai választási kampány óta, miután Hillary Clinton így cimkézte meg a Trump-támogatók egy jelentős részét. 

A szatirikus hangvételűnek szánt filmet épp a döntés előtt kritizálta Donald Trump a Twitteren. Ha nem is nevezte meg, egyértelművé tette, hogy a Hunt-ra gondol, amikor arról írt, hogy a liberális Hollywood rasszista, gyűlöletet szít, és szereti magát elitnek nevezni, de valójában az emberek az igazi elit, és az épp bemutatásra váró film csak tovább terjeszti majd az erőszakot és káoszt fog okozni.”

A Universal már korábban beszüntette a film promócióját, miután a közösségi médiában rengeteg támadás érte őket a bemutató időzítése miatt. Szombaton aztán a stúdió bejelentette, hogy meghatározatlan ideig elhalasztják a film bemutatását.  

A stúdió hivatalosan azt közölte, hogy kiállnak művészeik mellett, de megértették, hogy ez nem a megfelelő időpont a premierhez. 

A filmet egyébként Craig Zobel rendezte, főszereplői pedig Betty Gilpin és Hillary Swank. (Hollywood Reporter)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.