Fiával bujkál a balotaszállási nő, aki kilométereken át vontatta maga után kutyáját

A Bors szerint szabályosan bujkál az a 68 éves balotaszállási nő, akinek brutális tettéről kedden a 444 írt először: H. Balázsné Magdolna kilométereken át vontatta autójával maga után kutyáját, büntetésből, amiért megszökött. Egy szemtanú által készített felvétel szerint nem is bántat tettét. Az állat nem élte túl a kínzást. 

Hatalmas felháborodás követte az esetet: a bulvárlap szerint már 150 ezer ember írta alá azt a petíciót, amely a kimérhető legsúlyosabb büntetést követeli a nőnek. A Bors azt írja, hogy a nő tanyája elé demonstrációk szerveződnek, de H. Balázsné Magdolna már fiával együtt elhagyta a települést, és környékére se mernek menni a falunak, mert lincshangulattól tartanak. A lap szerint ezrek fenyegetik a nő életét. 

„Az egyik fiával élt együtt, de mai napig nem láttam egyiket sem, a fiú is elmenekült, ő is tarthat a bosszútól. Azt sem tudjuk, hol bújtatják, senkinek nem árulták el” – mondta el a Borsnak egy családi ismerős. 

A rendőrség már intézkedett az ügyben. A hír megjelenése után azt közölték,  hogy a nőt gyanúsítottként kihallgatták állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt; a jelek szerint szabadlábon védekezhet. (Bors)