Kövér: Nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy igazi magyar gyermeke, 9-16 unokája van

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke Fotó: MTI Fotószerkesztõség/Mohai Balázs/MTI/MTVA

Kövér László szombat délután egészen Gyergyószentmiklósig utazott azért, hogy elmondja, mitől lesz valaki igazán jó magyar. 

Az MTI jelentése szerint a házelnök a demográfiai helyzetről tartott előadást az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület nyári táborában, és arról beszélt, hogy a gyermekvállalás útjában álló akadályok lebontásán túl mentalitásváltásra is szükség van ahhoz, hogy mi magyarok többen legyünk. 

Magyarország Kövér szerint élen jár Európában abban, hogy a hazai összterméke (GDP) közel öt százalékát fordítja a népesedéspolitikára, de a kormány családpolitikája csak azt célozza, hogy elhárítsa a gyermekvállalás fizikai és anyagi akadályait a fiatalok útjából. A kormány tehát nem tud szülni a magyar anyák helyett, csak a körülmények javításáig terjed a mozgástere. 

Kövér szerint a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megfordításához mentalitásváltásra is szükség van, magyarán: „divattá kell tenni a többgyermekes családmodellt.”

Székelyföldön van már pozitív példa - folytatta a parlament elnöke, amikor egy meg nem nevezett községre hivatkozva azt mondta, igenis van olyan település, ahol a születések száma meghaladta a temetésekét, mert 

divattá vált a 2-3-4 gyermekes család. A gyermekvállalási kedvet Kövér szerint a közösség mintaadó ereje befolyásolja. Nem bonyolult ez: egyszerűen csak rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy 

„nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.”

Az MTI tudósítása szerint Kövér László arról is beszélt, hogy egy pénzügyileg stabil, gazdaságilag prosperáló, népesedésben jövőt ígérő, nemzetközi szempontból növekvő tekintéllyel bíró, erős családokból, erős lokális és egyházi közösségekből felépülő Magyarországot szeretnének látni, amely a magyarok által is lakott országokkal kölcsönösen előnyös kapcsolatok sűrű szövedékén keresztül kapcsolódik össze.

A házelnök szerint olyan helyzetet kell előidézni, amelyben Magyarország és szomszédai kölcsönösen érdekeltek a másik sikerében. Hozzátette: ha ez működő modell Magyarország és Szerbia viszonyában, nem kell feladni a reményt, hogy előbb-utóbb a román-magyar viszonyt is ez jellemzi majd.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.