Leszakadt az alkmaari stadion teteje

baleset
2019 augusztus 11., 08:21
comments 51

Szombaton beszakadt a holland elsőosztályban játszó AZ Alkmaar stadionja, a 17 ezer férőhelyes AFAS stadion tetőszerkezetének egy része, és a lelátórészre zuhant. A baleset egy nagyobb széllökés eredménye volt, a stadionban nem rendeztek mérkőzést, emberek nem voltak a lelátókon.

A klubmenedzser Robert Eenhoorn is megerősítette, hogy sérülés nem történt. A holland bajnokság most vasárnap kezdődik, az Alkmaak Waalwijk városába utazik, és csak a rá következő héten játszott volna hazai pályán, viszont a hét közepén - augusztus 15-én - a Mariupolt már otthon fogadta volna a csapat Európa Liga-selejtezőn.

A klub vezetői egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy az ukránok elleni meccset, és a Groningen elleni első hazai bajnokit melyik stadionban rendezik majd meg, csak annyit közöltek, hogy amíg a 2006-ban épült AFAS-aréna nem biztonságos, addig természetesen nem rendeznek benne mérkőzéseket. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.