Már 28 halálos áldozata van a Kelet-Kínában tomboló szupertájfunnak, 1 millió embert evakuálnak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az állami televízió jelentése szerint már 28 halálos áldozata van a Kína keleti partvidékét szombaton elérő Lekima tájfunnak. 

Több mint tíz ember, egyes jelentések szerint húsz ember eltűnt Vencsu város mellett, ahol földcsuszamlás következett be, miután egy gát beszakadt.  A földcsuszamlás megrekesztett egy közeli folyót, amely így gyakorlatilag elárasztott az egyik közeli falut. Ez okozta a haláleseteket. 

A közel 190 km/h-s sebességű széllökésekkel kísért, hatalmas mennyiségű csapadékkal lesújtó tájfun több tízezer otthont tett lakhatatlanná és 170 ezer hektár mezőgazdasági területet tett tönkre Csöcsiang tartományban. 

A katasztrófa miatt több mint 1 millió embert evakuáltak a térségből és Sanghajból. Több ezer vasút és több mint ezer repülőjáratot is töröltek szombaton. 2,7 millió háztartásban történtek áramkimaradások. 

Lekima még nem fejezte be a tombolását, és az észak-keleti Santung tartomány irányába tart.

Lekima tájfun idén már a kilencedik, a csendes-óceáni térségben képződött ciklon, mely pénteken Japán déli részén és Tajvanon pusztított, ott is komoly károkat okozva, és kioltva egy ember életét. (BBC / MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.