Szellentés miatt kellett megszakítani egy helyhatósági ülést Kenyában

A piaci standokról folyt parázs vita egy kenyai helyhatósági ülésen, amikor az ülésvezetőnek arra kellett kérnie az egybegyűlteket, hogy tartsanak egy kis szünetet az ülésteremben szétáramló kellemetlen szag miatt.

Az esetről a brit közszolgálati média, a BBC számolt be az ügy volumenéhez képest meglehetős részletességgel.

„Tisztelt üléselnök, egyikünk szellentett, és én tudom is, hogy ki volt az” - közölte Julius Gaya az ülésen, ám a megvádolt képviselő kikérte magának, hogy ilyesmire képes lenne a mélyen tisztelt testület tagjai között.

Erre az ülésvezető - elejét véve egy újabb vita kezdetének a szörnyű bűzben - inkább szüntetet rendelt el. A BBC beszámolója még arra is megkérte az önkormányzat dolgozóit, hogy szerezzenek valami légfrissítőt, ha vaníliás vagy epres, őt sem izgatja, csak legyen valami.

Végül légfrissítőt nem találtak, ám a szag eloszlott, így a Viktória tó melleti Homa Bay-i képviselőtestület tudta folytatni parázs vitáját a település piacának standjairól.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.