Egy brit anyuka és a fia életfogytiglant kapott, mert megöltek egy férfit, aki rendszeresen a földjükön futott át

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 48 éves Gary Dean holttestét egy árokban találták meg az erdőben, nem messze az otthonától. A hátán légpuskával lőtték meg, illetve kövekkel és botokkal verték össze.

Gary Dean, az áldozatFotó: southyorks.police.uk

Kiderült, hogy a 41 éves Scott Dawson és a 72 éves édesanyja, Carol Dawson volt a tettes. Az áldozat – aki egyébként autista volt – futóként rendszeresen áthaladt a földjükön, amivel hosszú viszályt szított közöttük: Dean otthonát sértő falfirkákkal fújták le, és hamisan azzal is vádolták, hogy gyerekeket csalt magával az erdőbe.

Dawsonék a gyilkosság után el akarták ásni a holttestet, de erre már nem volt lehetőségük, mert egy arra járó megtalálta a hullát.

A férfi 31, a nő 26 év múlva szabadulhat leghamarabb. Az ítélethirdetéskor semmilyen reakciót nem mutattak. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.