A kínai hadsereg egyik alakulata is felvonult Hongkong mellett

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Nem sokkal azután, hogy terrorizmust kezdett el emlegetni a kínai vezetés a hongkongi tüntetések kapcsán, nagyobb számú katonai jármű érkezett a Hongkong melletti Sencsenben.

A katonai járművek vonulásáról már vasárnap lehetett látni amatőr videofelvételek, hétfőn azonban mér két állami adó, angol nevéükön a Global Times és a People's Daily is sugározta az egyperces felvételt a páncélozott járművekről.

Az egységek a Népi Fegyveres Rendőrséghez (PAP) tartoznak, amely nevével ellentében a hadsereghez tartozik, és jelenlegi formáját a nyolcvanas években nyerte el. Feladata a belső lázadások, zavargások megfékezése és a belföldi terrorismus elleni fellépés.

Az, hogy demonstratíve Sencsenbe vonultak, nyilvánvaló nyomásgyakorlás Peking részéről a hongkongi demokráciapárti tüntetések résztvevőire, akik már 10 hete demonstrálnak a rendőri erőkkel, álruhás rendőri erőkkel és a hatalom által felbujtott Peking-párti tüntetőkkel szemben. (HKFP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.