Egy általános iskolás lányt futtatott prostituáltként egy fóti pár

bűnügy
2019 augusztus 13., 12:34

A Dunakeszi Járási Ügyészség kerítés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik egy általános iskolás lányt beszéltek rá arra, hogy prostituáltként dolgozzon velük.

A férfi és a nő élettársak, Fóton élnek. Az asszony - az élettársa tudtával- 2016-tól Fóton vagy az interneten férfiakkal ismerkedett, akikkel a házukban pénzért létesített szexuális kapcsolatot. A pár főleg a nő prostitúciós bevételéből élt.

A nő összebarátkozott egy általános iskolás lánnyal, aki többször elment a vádlottak lakására. A beszélgetések során a férfi és a nő azzal szédítette a lányt, hogy milyen jól keresne és mennyi pénzt gyűjthetne össze, ha ő is prostituált lenne. 

A férfi és a nő tisztában volt a sértett életkorával, tudták azt is, hogy általános iskolába jár.A lány végül beleegyezett, hogy a vádlottak hirdetést adjanak fel a nevében és megszervezzék a találkozóit, amiket a pár lakásában bonyolíthat le. Megállapodtak abban is, hogy a szexuális szolgáltatásért kapott pénzt háromfelé osztják.

A nő fotókat készített a lányról, majd azokkal internetes oldalon hirdetést adott fel. Telefonszámként a saját számát adta meg. A hirdetésre jelentkező férfiakkal a nő szervezte meg a találkozót, ő határozta meg a tarifát is.

A lány 2017 júniusától október végéig naponta több férfival létesített szexuális kapcsolatot a vádlottak lakásában. Bevételét minden alkalommal átadta a vádlottaknak, amiből aztán semmit sem kapott vissza, azt a férfi és a nő saját magára költötte el.

A Dunakeszi Járási Ügyészség kerítés bűntettével, gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja az élettársakat. A járási ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottakkal szemben. (Ügyészség)