Késes ámokfutásba kezdett egy férfi Sydneyben, járókelők videózták és teperték le

Tbg
külföld
2019 augusztus 13., 03:52
comments 309

Járókelők fékeztek meg egy késsel felfegyverkezett ámokfutót Sydneyben, Ausztráliában. A férfi egy nőt súlyosan megsebesített egy hotelben, és másokat is megpróbált megkéselni a nyílt utcán.

Végül a járókelők fékezték meg, az ámokfutás utolsó perceiről több videó is készült. Az egyiken látszik, hogy a fiatal férfi egy hatalmas konyhakéssel a kezében felugrik egy Mercedes tetejére, és azt kiabálja, hogy „Allah akbar”.

photo_camera Fotó: Ayusha
photo_camera Fotó: AD
photo_camera Fotó: AD

Ezután az autó elindul, a férfi leesik a tetőről, majd egy idősebb, székkel közelítő férfival ordibál. Később látni, ahogy egy szék és egy tejeskosár segítségével többen ártalmatlanná teszik a  férfit, amíg a rendőrök kiérkeznek.

link Forrás

Egy másik felvétel az elfogásról:

link Forrás

A sebesült nőt kórházba szállították, állapota stabil.

A New South Wales-i rendőrség elmondta, a férfi másokat is megpróbált bántani, de nem sikerült neki. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.