Késes ámokfutásba kezdett egy férfi Sydneyben, járókelők videózták és teperték le

Járókelők fékeztek meg egy késsel felfegyverkezett ámokfutót Sydneyben, Ausztráliában. A férfi egy nőt súlyosan megsebesített egy hotelben, és másokat is megpróbált megkéselni a nyílt utcán.

Végül a járókelők fékezték meg, az ámokfutás utolsó perceiről több videó is készült. Az egyiken látszik, hogy a fiatal férfi egy hatalmas konyhakéssel a kezében felugrik egy Mercedes tetejére, és azt kiabálja, hogy „Allah akbar”.

Fotó: Ayusha
Fotó: AD
Fotó: AD

Ezután az autó elindul, a férfi leesik a tetőről, majd egy idősebb, székkel közelítő férfival ordibál. Később látni, ahogy egy szék és egy tejeskosár segítségével többen ártalmatlanná teszik a  férfit, amíg a rendőrök kiérkeznek.

Egy másik felvétel az elfogásról:

A sebesült nőt kórházba szállították, állapota stabil.

A New South Wales-i rendőrség elmondta, a férfi másokat is megpróbált bántani, de nem sikerült neki. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.