Korrupció vádjával őrizetbe vették az előző kormány kabinetminiszterét Mexikóban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A mexikói bíróság elrendelte az előző elnök kabinetminiszterének őrizetbe vételét, mivel felmerült, hogy köze lehet a közpénzek eltűnéséhez. Rosario Robles korábban szociális fejlesztésekért felelős államtitkár, majd a mezőgazdasági, vidék- és városfejlesztési államtitkárságot vezette, de ő volt Mexikóváros első női polgármestere is.

Rosario RoblesFotó: ESPECIAL/NOTIMEX

Az ügyészség most azzal vádolja, hogy a hivatali ideje alatt 5 milliárd peso (~74 milliárd forint) tűnt el egy jóléti programból. Robles ugyanakkor tagadta az ellene felhozott vádakat.

Az új elnök, Andres Manuel Lopez Obrador a kampányában nagy hangsúlyt fektetett a korrupció elleni harcra, ezért ez az ügy nagyon fontos lehet az elnöksége szempontjából. Az elnök szerint ez az ügy meghatározhatja, hogy az előző kormány többi tisztségviselője is gyanúba keveredik-e. Ugyanakkor a bíróságra bízza, hogy eldöntsék, mi lesz a következő lépés. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér