A KSH szerint hihetetlen tempóban dübörög a magyar gazdaság

A nyers adatok szerint 4,9, a naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 5,1 százalékkal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához viszonyítva 2019 második negyedévében. A növekedés mértéke meghaladta az elemzői várakozásokat, és szembemegy a világgazdaság folyamataival is. Ott ugyanis inkább lassulás zajlik, hogy mást ne mondjak, a német GDP az év második negyedévében gyakorlatilag stagnált, mindössze 0,4 százalékkal bővült.

A KSH jelentése szerint a növekedéshez elsősorban az ipar, az építőipar és a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá. Jelentésük azonban nem oldja fel a világgazdasági és a nemzetgazdasági folyamatok közit ellentmondást. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.