A KSH szerint hihetetlen tempóban dübörög a magyar gazdaság

gazdaság
2019 augusztus 14., 05:53
comments 397

A nyers adatok szerint 4,9, a naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 5,1 százalékkal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához viszonyítva 2019 második negyedévében. A növekedés mértéke meghaladta az elemzői várakozásokat, és szembemegy a világgazdaság folyamataival is. Ott ugyanis inkább lassulás zajlik, hogy mást ne mondjak, a német GDP az év második negyedévében gyakorlatilag stagnált, mindössze 0,4 százalékkal bővült.

A KSH jelentése szerint a növekedéshez elsősorban az ipar, az építőipar és a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá. Jelentésük azonban nem oldja fel a világgazdasági és a nemzetgazdasági folyamatok közit ellentmondást. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.