Egy 22 éves svédet gyanúsítanak a koppenhágai adóhivatal elleni merénylettel

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
A koppenhágai adóhivatal megrongált épülete 2019. augusztus 7-én. A robbantással két svédet gyanúsítanak.Fotó: OLAFUR STEINAR GESTSSON/AFP

Egy 22 éves svéd férfit vett őrizetbe a dán rendőrség a koppenhágai adóhivatalnál a múlt kedden elkövetett merénylet miatt. A dán rendőrség, amely szándékos támadásként kezeli az esetet, egy másik svéd, egy 23 éves férfi ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

A múlt keddi robbantásban egy járókelő könnyebben megsérült, az épületben viszont komoly károk keletkeztek.

Négy nappal később egy koppenhágai rendőrőrsön történt robbanás a Norrebro nevű kerületben. Jorgen Bergen Skov országos rendőrkapitány akkor újságíróknak azt mondta, bár nyilvánvalóan szándékosságról van szó, semmi nem utal terrorcselekményre.

A dán rendőrség Twitteren a lehetséges tanúkat arra kérte, haladéktalanul jelentkezzenek, hozzátéve, hogy elsősorban egy fekete ruhás, fehér cipős embert keresnek, aki a robbanás pillanatában futott el a helyszínről. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.