Egy 22 éves svédet gyanúsítanak a koppenhágai adóhivatal elleni merénylettel

A koppenhágai adóhivatal megrongált épülete 2019. augusztus 7-én. A robbantással két svédet gyanúsítanak.Fotó: OLAFUR STEINAR GESTSSON/AFP

Egy 22 éves svéd férfit vett őrizetbe a dán rendőrség a koppenhágai adóhivatalnál a múlt kedden elkövetett merénylet miatt. A dán rendőrség, amely szándékos támadásként kezeli az esetet, egy másik svéd, egy 23 éves férfi ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

A múlt keddi robbantásban egy járókelő könnyebben megsérült, az épületben viszont komoly károk keletkeztek.

Négy nappal később egy koppenhágai rendőrőrsön történt robbanás a Norrebro nevű kerületben. Jorgen Bergen Skov országos rendőrkapitány akkor újságíróknak azt mondta, bár nyilvánvalóan szándékosságról van szó, semmi nem utal terrorcselekményre.

A dán rendőrség Twitteren a lehetséges tanúkat arra kérte, haladéktalanul jelentkezzenek, hozzátéve, hogy elsősorban egy fekete ruhás, fehér cipős embert keresnek, aki a robbanás pillanatában futott el a helyszínről. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.