Ember nem nyert annyit még európai lottón, mint most egy olasz

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Minden idők legnagyobb európai lottófőnyereményét nyerte el egy szerencsés olasz lottózó. Az egyelőre ismeretlen mázlista a Milánóhoz közeli Lodi egy óvárosi trafikjában, automatából vette két euróért a szelvényt, amivel 209 millió eurót, (67.7 milliárd forintot) nyert.

Az ismérvek alapján az olasz sajtó azt feltételezi, hogy egy helyi, környékbeli lakos lehetett a szerencsés. Hogy ez így van-e, azt csak akkor tudhatjuk meg, ha ő maga előáll - Olaszországban sohasem hozzák nyilvánosságra a nyertesek nevét.

A szerencsés szerencsejátékos a Superenalottón játszott, ezen hat számot kell eltalálni a 90-ből, és hetente háromszor húznak. A mostani rekordnyeremény 14 hónapon át halmozódott.

Olaszországban a lottónyereményt 2012 óta "szerencseadó" sújtja, amelynek mértéke 2017 óta 12 százalék, így a mostani rekordnyereményből körülbelül 25 millió euró az államkassza bevételeit gyarapítja. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.