Ember nem nyert annyit még európai lottón, mint most egy olasz

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Minden idők legnagyobb európai lottófőnyereményét nyerte el egy szerencsés olasz lottózó. Az egyelőre ismeretlen mázlista a Milánóhoz közeli Lodi egy óvárosi trafikjában, automatából vette két euróért a szelvényt, amivel 209 millió eurót, (67.7 milliárd forintot) nyert.

Az ismérvek alapján az olasz sajtó azt feltételezi, hogy egy helyi, környékbeli lakos lehetett a szerencsés. Hogy ez így van-e, azt csak akkor tudhatjuk meg, ha ő maga előáll - Olaszországban sohasem hozzák nyilvánosságra a nyertesek nevét.

A szerencsés szerencsejátékos a Superenalottón játszott, ezen hat számot kell eltalálni a 90-ből, és hetente háromszor húznak. A mostani rekordnyeremény 14 hónapon át halmozódott.

Olaszországban a lottónyereményt 2012 óta "szerencseadó" sújtja, amelynek mértéke 2017 óta 12 százalék, így a mostani rekordnyereményből körülbelül 25 millió euró az államkassza bevételeit gyarapítja. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.