A nyelvvizsgát elbukta, a közokirathamisításból viszont már tanult az olimpikon

bűnügy
2019 augusztus 15., 04:54

A HVG-nek még úgy tett, mintha nem is értené a kérdést, a Nemzeti Sportnak viszont már elismerte az Európa- és világbajnoki ezüstérmes dzsúdós, Bor Barna, hogy ő az az olimpikon, aki hamis nyelvvizsgapapírokkal próbált diplomát szerezni a Pécsi Tudományegyetemen. Az ügyészség még júliusban emelt vádat közokirat-hamisítás miatt az akkori közleményében csak olimpikonként megjelölt sportoló ellen.

A HVG már szerdán beazonosította, hogy róla van szó, de ezt a sportoló kérdésükre nem volt hajlandó elismerni. Miután egyszer sikerült elérni, úgy tett, mintha nem tudná, hogy miről van szó, majd két héten át felvenni se volt hajlandó a telefonját. Végül amikor egy másik számról elérték, azt se volt hajlandó elárulni, hogy hogyan szerzett nyelvvizsgát.

A Nemzeti Spotnak viszont végül elismerte, hogy ő a hírekben szereplő olimpikon. "A szóbeli vizsgám megvolt, az írásbeli sajnos nem jött össze, pedig sokszor próbálkoztam vele. Nagyon el voltam keseredve, ezért hoztam egy rossz döntést, amit nem kellett volna" - magyarázta, hogy miért adott be hamis vizsgapapírokat. Ezt amúgy az ügyészségen is beismerte. Az ügyészek erre, valamint arra tekintettel, hogy többször próbálkozott legálisan is a papírok megszerzésével, csak pénzbírságot szabott ki rá.

Bor amúgy úgy érzi, hogy a "hírhajhászás" áldozata. Szerinte sokan "a hírhajhászás érdekében" fogalmaznak úgy, hogy nem lehet példakép. "Pedig sportolóként mindig becsölettel képviseltem az országot [...] azt hiszem sok, ezerszer fontosabb probléma van a világban, amivel foglalkozni lehetne" - nyilatkozta a nyelvvizsgacsaláson ért sportoló, aki azét hozzátette, hogy "sajnálom, hogy így történt, tanultam belőle, ennél többet nem tudok hozzátenni".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.