A Világ- és európabajnoki ezüstérmes dzsúdós, Bor Barna bukott le hamis nyelvvizsgával

bűnügy
2019 augusztus 14., 09:40
comments 81

Egy hónappal a vádemelés után kiderült, ki is az az olimpikon, aki az ügyészség szerint hamis nyelvvizsgával bukott le a nyáron a Pécsi Tudományegyetemen. Az ügyészség korabeli beszámolójában ugyanis még csak olimpikonként emlegette a sportolót, akit most a HVG azonosított: Bor Barna, a világbajnoki és háromszoros európa bajnoki ezüstérmes dzsúdos az, akit közokirat-hamisítással vádolnak, mert hamis nyelvvizsgával próbált diplomát szerezni az egyetemen. Legalábbis azt írják, hogy a birtokukba került információk alapján egyértelmű, hogy Bor az, akit megvádoltak. Információik szerint a 2012-ben Junuor Príma, 2017-ben Tolna megyei Príma-díjjal kitüntetett sportoló ügyészségi meghallgatásán elismerte a bűnösségét.

Az ügyészség erre, illetve büntetlen előéletére és arra való tekintettel, hogy Bor a hamis papír leadása előtt többször is próbálkozott nyelvvizsgával, csak pénzbüntetés kiszabását javasolta a bíróságnak, amely szeptember elején ítéletet is hozhat.

A HVG meg akarta szólaltatni a sportolót, aki elsőre meglepődött a megkeresésen, majd többé nem vette fel a telefont. Amikor két héttel később egy másik számról elérték, megint megpróbálta lerázni az újságírót, mondván most hall először az esetről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.