A Világ- és európabajnoki ezüstérmes dzsúdós, Bor Barna bukott le hamis nyelvvizsgával

Egy hónappal a vádemelés után kiderült, ki is az az olimpikon, aki az ügyészség szerint hamis nyelvvizsgával bukott le a nyáron a Pécsi Tudományegyetemen. Az ügyészség korabeli beszámolójában ugyanis még csak olimpikonként emlegette a sportolót, akit most a HVG azonosítottBor Barna, a világbajnoki és háromszoros európa bajnoki ezüstérmes dzsúdos az, akit közokirat-hamisítással vádolnak, mert hamis nyelvvizsgával próbált diplomát szerezni az egyetemen. Legalábbis azt írják, hogy a birtokukba került információk alapján egyértelmű, hogy Bor az, akit megvádoltak. Információik szerint a 2012-ben Junuor Príma, 2017-ben Tolna megyei Príma-díjjal kitüntetett sportoló ügyészségi meghallgatásán elismerte a bűnösségét.

Az ügyészség erre, illetve büntetlen előéletére és arra való tekintettel, hogy Bor a hamis papír leadása előtt többször is próbálkozott nyelvvizsgával, csak pénzbüntetés kiszabását javasolta a bíróságnak, amely szeptember elején ítéletet is hozhat.

A HVG meg akarta szólaltatni a sportolót, aki elsőre meglepődött a megkeresésen, majd többé nem vette fel a telefont. Amikor két héttel később egy másik számról elérték, megint megpróbálta lerázni az újságírót, mondván most hall először az esetről.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.