A Világ- és európabajnoki ezüstérmes dzsúdós, Bor Barna bukott le hamis nyelvvizsgával

Egy hónappal a vádemelés után kiderült, ki is az az olimpikon, aki az ügyészség szerint hamis nyelvvizsgával bukott le a nyáron a Pécsi Tudományegyetemen. Az ügyészség korabeli beszámolójában ugyanis még csak olimpikonként emlegette a sportolót, akit most a HVG azonosítottBor Barna, a világbajnoki és háromszoros európa bajnoki ezüstérmes dzsúdos az, akit közokirat-hamisítással vádolnak, mert hamis nyelvvizsgával próbált diplomát szerezni az egyetemen. Legalábbis azt írják, hogy a birtokukba került információk alapján egyértelmű, hogy Bor az, akit megvádoltak. Információik szerint a 2012-ben Junuor Príma, 2017-ben Tolna megyei Príma-díjjal kitüntetett sportoló ügyészségi meghallgatásán elismerte a bűnösségét.

Az ügyészség erre, illetve büntetlen előéletére és arra való tekintettel, hogy Bor a hamis papír leadása előtt többször is próbálkozott nyelvvizsgával, csak pénzbüntetés kiszabását javasolta a bíróságnak, amely szeptember elején ítéletet is hozhat.

A HVG meg akarta szólaltatni a sportolót, aki elsőre meglepődött a megkeresésen, majd többé nem vette fel a telefont. Amikor két héttel később egy másik számról elérték, megint megpróbálta lerázni az újságírót, mondván most hall először az esetről.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.