Elnézést kért az ohiói mészáros családja, hogy a nekrológjában egy szóval se utaltak a szörnyű bűncselekményre

Közleményben kért elnézést mindenkitől Connor Betts, a kilenc emberrel, köztük saját húgával végző ohiói ámokfutó családja azért, hogy nekrológjuk kissé érzéketlenre sikeredett.

"Vicces, artikulált és intelligens férfi, szikrázó kék szemekkel és kedves mosollyal. A 24 éves Connor Stephen Betts Bellbrookból vasárnap, 2019. augusztus 4-én vesztette életét. Lelkes könyvmoly volt, aki szeretett úszni, cserkészkedni, és még az iskolai zenekarnak is tagja volt. Xboxozott és szerette a Foxon futo Bob Burgerezője rajfilmet. Hiányolni fogja családja, barátai és hűséges kutyája, Teddy" - állt a Conner & Koch temetkezési vállalkozás weboldalán közölt nekrológban.

Mint láthatják, abban egy szó sem esik arról, hogy Betts milyen körülmények között hunyt el. Ő volt az, aki augusztus 4-én kilenc emberrel, köztük saját húgával, a 22 éves Megannal is végzett. Megan nekrológjában szintén nem említették meg, hogy a bátyja mészárolta le egy ámokfutás során, melynek végén a rendőrök agyonlőtték, mielőtt bejuthatott volna egy tömött éjszakai bárba.

Brian Koch, a temetkezési vállalkozás vezetője az NBC-nek azt mondta, hogy cége a gyászoló család kívánságát teljesítette a nekrológ közlésével. A család egy nap után végül visszakozott, miután a nekrológ híre bejárta az amerikai sajtót. Eltávolították az oldalról, és helyette bocsánatkérő közleményt adtak ki. Ebben elismerik, hogy "érzéketlenség volt nem tudomást venni a borzalmas tragédiáról, amit [Connor] okozott". A közlemény szerint "gyászukban úgy ábrázolták fiukat, ahogy megismerték, de ez nem kisebbíti utolsó cselekedete borzalmait". (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.