Három napra lezártak egy Fülöp-szigeteki strandot, mert egy nő elásott egy pelenkát

Egy - feltehetően használt - pelenka miatt áll a bál a Fülöp-szigetek egyik népszerű strandján, Boracayban. A közösségi médiában terjedt egy felvétel, amin egy turista elás valamit a strand homokjában. Mivel gyanították, hogy egy pelenka lehetett az, a hatóságok lezárták a partszakaszt, amit csak a víztisztasági vizsgálatok után hajlandók újranyitni két-három napon belül. "Ideiglenes úszástilalom van, amíg megpróbáljuk kideríteni, hogy pontosan hol ásta el a pelenkát. A területet most felástuk" - közölte Bernadette Romulo-Puyat turisztikai miniszter az ABS CBN híradójának.A hatóságok nem csupán az elásott pelenka, hanem a pelenkát elásó turista után is kutatnak.

A strandot egyébként tavaly Rodrigo Duterte, az ország tömeggyilkos elnöke fél évre bezáratta, mert szerinte a vize "pöcegödörré változott". (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.